Det är frågan vi alla ställer oss i dessa omtumlande tider. Självklart ska vi tvätta händerna ofta och noggrant, stötta stadens och länets lokala aktörer men allra främst ta hand om varandra och de äldre. Med spridningen av covid-19 blir den intågande våren en helt annan än den vi alla tänkt oss och sett fram emot.

Vi i LuleåFans styrelse håller nu på att stänga säsongen 2019/2020. Verksamhetsåret utvärderas, vi förbereder oss för bokslut och planerar inför framtiden. Innan det gås in mer på det kommande, återger vi först några guldkorn från det gångna. Det abrupta slutet till trots har den just avslutade säsongen varit fantastisk på många sätt:

  • Föreningen firade i oktober 25 år som supporterförening med pompa och ståt
  • Vi har med god mån slagit medlemsrekord
  • Samtliga av våra arrangerade bortaresor har varit så gott som slutsålda
  • Alltfler ungdomar har letat sig upp på H-läktaren och bidragit till supporterkulturen
  • Fler supportrar än någonsin tidigare har firat segrar och genomlidit sorger i Ishallen Delfinen
  • Tillsammans med Luleå Hockey har vi haft helvetes roligt

Därutöver har H-läktaren stått värd för hockeysveriges vackraste tifon, originella sånger har taktfast dånat mot betongen och vi har tydligt klargjort att supporterskap är direkt nödvändigt för sporten i stort. Trots att säsongen inte avslutas med att fira sommaren lång, finns mycket att ta med sig. Samt mycket att nu bygga vidare på.

Styrelserepresentanter hade under gårdagen möte med Luleå Hockey för att diskutera hur läget ser ut för våra hjärtans förening. Liksom för många andra är det nuvarande läget något problematiskt, och tvingar till stora ansträngningar. Men alla närvarande var på det klara att vi har en ljus framtid att uppleva tillsammans. Detta då vi, just det – gör det tillsammans.

Luleå Hockey har blivit oerhört stärkta av det stöd som den senaste tiden givits av oss supportrar, och under hela den gångna säsongen. Det har gång på gång visats hur mycket föreningen betyder för så många människor. Passionen och stoltheten för folkets lag är vår gemensamma styrka. Det ger energi för att tillsammans bli än bättre.

För att stärka supporterkulturen kring och intresset för Luleå Hockey, anordnar vi de närmsta månaderna olika aktiviteter. Föreningslokalen (Slödderkällar’n) har efter konstens alla regler inretts under säsongens gång, och stod lagom inför slutspelen redo att beskåda bortamatcher i. Där lär nu istället gofikan, skivbytardagar eller vad sjutton som helst äga rum för oss LuleåFans.

Vidare hoppas vi under sommaren kunna anordna någon extraordinärt rolig tillställning för supportrar. Med vår gemenskap kan vi för en stund glömma att det dröjer innan vi ses i Ishallen Delfinen igen. Vad som hittas på ges information om senare. Ifall man nu har mycket fritid, är det alltid uppskattat att måla nya mästerverk till H-läktaren. Se vår flagguide för råd och vägledning.

Till sist vill vi tacka BDA Orkestern, Zacke och Movits! för att ni framträtt för oss under säsongen. Det har gett kraft att sjunga ännu mer. Vi vill tacka BILAB Luleå för att ni stöttat oss under säsongen. Det har gett kraft att köra ännu hårdare. Vi vill tacka våra samarbetspartners MAX, Allstar, Svebo Möbler, Elite Hotels och Xtreme Beauty. Medlemsförmånerna hos dessa kan nyttjas verksamhetsåret ut.

Vi vill tacka alla 1168 medlemmar i LuleåFans och alla supportrar till Luleå Hockey. Nu tar vi hand om varandra och de äldre, så ses vi snart igen.
/Styrelsen