Vi supportrar av Luleå Hockeyförening har sannerligen blivit bortskämda på senare år. Samtidigt som damlaget fyllt prisskåpet till bredden har herrlaget vuxit till den stora guldkandidat de nu är. Vi har mycket att vara stolta över nu för tiden; samtidigt som folkets lag blir alltmer folkkärt skördar föreningen framgång också på isen. Nu ska verket krönas genom att föreningen blir landets första inom sin sport att ta SM-tecken på såväl dam- som herrsidan – samma säsong. Om så ska ske måste föreningen ha alla supportrars samlade stöd.

Samtidigt som spridningen av covid-19 dominerar nyhetsrapporteringen rustar damlaget för finalspel mot HV71. Efter en säsong som präglats av skadehelveten, tränarbyte, målvaktsrockad och håliga laguppställningar, står dessa enastående kvinnor nu här igen. Man står inför utmaningen att bärga ett tredje raka guld. Det är hjärtan som bultar för sporten, föreningen, staden och supportrarna som har tagit de ända hit – igen. Det allra minsta de ska kunna förvänta sig när finalspelet inleds, är att få skrinna in på Ishallen Delfinens is med hela staden i ryggen och känna supportrarnas ömsesidiga kärlek.

Framåt vårkanten fylls varje supporter av drömmar om guld. Vi fylls av drömmar om att få göra resan från läktarens grå betong till rinkens guldglimrande is och skåla tillsammans med våra hjältar. Som framgått ligger ödet till stor del i oss supportrars händer. Vi måste med många kraftfulla stämmor leda våra lag i kampen för att ro bucklorna till Bottenvikens strand. Ta en kamrat i din ena hand och en flagga i den andra, och ställ dig på H-läktaren när damlaget inleder finalspelet. Eller så sätter du dig på sittplats – men lova då att skrika utav helvete ändå.

Nu slår vi nämligen fast vem som är landets bästa hockeyförening och landets bästa supportrar. Vi slår också fast att det är välfyllda hallar och ekande sång som gör ett slutspel i hockey till någonting alldeles särskilt. Vi ses imorgon!