Bättre sent än aldrig kommer här ett litet inlägg om bortapremiären i Karlstad.

Som ni alla vet spelade Luleå sin bortapremiär lördag den 13/9 mot Färjestad. Vid 22.00 kvällen innan rullade en minibuss med 9 medlemmar från LÅ Ultras ut från Delfinens parkering. Redan i våras innan spelschemat släpptes bestämdes det att vi skulle skicka en minibuss till bortapremiären oavsett var den spelades. Lotten föll på Karlstad, 112 mil enkel väg från Luleå.

Då vi inte hade bråttom ner och växlade mellan två chaufförer tog vi det ganska lugnt på nedvägen. Resan gick lättare än vad vi räknat med. Undertecknad hann med ca 3 timmars sömn mellan Sundsvall och Gävle sen fick det vara nog. Kring 08 på morgonen rullade vi in för att tanka vid Uppsala. Matchens starttid var 18.30 så vi körde en sväng ner till huvudstaden för att fördriva lite tid. Efter ett besök utanför slottet och en frukost på Subway var det dags att rulla vidare dom sista 30 milen till Karlstad.

Väl i Karlstad mötte vi upp en utflyttad medlem som tagit sig dit på egen hand. Vi slog oss ner på en pizzeria som hette Lilla Sicilien där även en minibuss med supportrar från LuleåFans Syd mötte upp oss. När vi väl tog oss till hallen möttes vi av Karlstads supporterpolis. Ingen Bertil där direkt. Men men, på bortastå var det god stämning och en hel del Luleåsupportrar som tagit sig dit från olika delar av landet. Träffade även på några som åkt från Oslo för att se matchen.

Efter en seg inledning på läktaren kände vi att det var dags att styra upp det hela och två av oss tog plats på räcket. Några väl valda ord senare sjöng alla med resten av matchen, stora som små, killar som tjejer. Viljan fanns verkligen så fort någon tog tag i det och startade ramsorna. En krigarinsats senare på både isen och läktaren var segern äntligen säkrad och att man skulle sätta sig dom 112 milen hem i minibussen igen kändes inte lika farligt. Kul att se spelarnas uppskattning efter matchen när dom kom och tackade. Efter matchen höll vi även upp en banderoll för att hedra en av Färjestads supportrar som gick bort några dagar innan premiären. Sorgen har inga färger.

Karlstads supporterpolis verkade väldigt ivrig att bli av med oss efter matchen då han skickade 4 polisbilar för att eskortera oss ut från Karlstad. Till slut tog vi oss i alla fall till en hamburgerrestaurang i Karlstad för att käka innan det var dags att åka hemåt igen. Sa farväl till vår kamrat som skulle rulla söderut och begav oss själva norrut.  Vi möttes av en galen dimma som varade hela vägen mellan Örebro och Gävle. Sen var det full fart efter E4an tills vi äntligen rullade in på Delfinens parkering. Undertecknad lyckades få ihop hela 6 timmars sömn på hemvägen. 39 timmar hade gått sen vi lämnade Luleå. Trötta, stela men ändå nöjda tack vare vinsten! Vad gör man inte för Luleå?

Vi vill även här tacka för alla tifobidrag som kommit in hittills och uppmana folk att fortsätta skänka pengar. Vi har flera tifon planerade under säsongen så vi behöver all hjälp vi kan få. Håll även utkik för vår nya halsduk som släpps till försäljning efter månadsskiftet!

//LÅ Ultras, Manne Ek