Hej! Mitt namn är Stefan Baudin och jag är ny ordförande för LuleåFans. Lite kortfattad information om mig är att jag föddes det magiska året 1980 och växte till största del upp på det karaktärsbyggande bostadsområdet Hertsön. Sedan viss tid tillbaka bor jag i centrala Luleå tillsammans med min kära fru Sandra (inga barn men väl två datorer). Hockeymässigt var jag själv aldrig någon stjärna utan flydde snabbt upp på läktarna. Jag minns med stort obehag finalförlusten 1993 – men började stå på H-läktarn först år 1996. Inte för att jag var en medgångssupporter utan för att på den tiden så var smågrabbar allt lite rädd för lirarna på H. Väl där så fastnade jag dock snabbt och började även åka med på bortaresor från och med 1997. I styrelsen har jag suttit fler år än det finns fingrar på en fullt normal hand med fullt normalt antal fingrar. Men över till det väsentliga.

Vad händer inom föreningen?
En hel del förändringar sker. Mestadels inom det administrativa som väl får sägas har varit hyfsat bristfälligt tidigare. Ni kan hitta mötesprotokollet från vårt konstituerande styrelsemöte här – där en del av våra välgenomtänkta planer och grandiosa visioner framgår. Nedan listar jag tre av förändringarna som ska genomföras innan säsongens start.

» Medlemssystem
Vi kommer börja använda en ny typ av medlemsregister som bland annat ger oss möjlighet att skicka ut både mail och sms till alla våra medlemmar, men framförallt så kan vi även skicka ut fakturor för betalandet av medlemsavgift. Så vid varje ny säsong kommer tidigare medlemmar alltså få ett mail med en faktura som betalas (på frivillig basis) för ett förnyat medlemskap i LuleåFans, utöver att man givetvis kan lösa det över disk (så att säga).

» Familjemedlemskap
För att det inte ska bli så dyrt för barnfamiljer så kommer man kunna lösa medlemskap till hela familjen (boendes på samma adress) för endast 400 kr. Priset för vuxna ligger kvar på 200 kr och för ungdomar under 18 år så kostar det oförändrat 100 kr. 

» Betalningsmöjligheter
Utöver möjligheten att betala medlemsavgift via faktura så kommer man framöver även kunna betala med Swish eller betalkort när man köper souvenirer eller plats på en resa. Vi planerar även att öppna speciella Swish-nummer för insamlingar/donationer där vi fortlöpande kan redovisa hur mycket folk har satt in (och eventuellt även vem som har satt in mest).

Vad händer under kommande säsong?
Vi firar 20 år som förening under kommande säsong vilket givetvis ska firas. Vi har även andra återkommande arrangemang att se fram emot. Jag listar nedan några händelser som ni bör skriva upp i almanackan eller på annat vis ser till att för allt i världen inte missa.

» 8 augusti – Säsongshemmapremiär
Det är fredag och vi möter återigen Djurgården hemma i Delfinen. Vi kommer tillsammans med Luleå Hockey se till att denna match verkligen blir någonting utöver en vanlig träningsmatch. Det blir en redig kickstart på säsongen! För medlemmar i LuleåFans planeras även en tillställning i arenan som det kommer mer information om närmare inpå.

» 10 september – Premiärmarschen 2014
Det är inte bara hemmapremiär för oss, det är premiär för hela SHL och vi möter Skellefteå! Dagen är en onsdag, men det kommer inte hindra någon (varför nu en lill-lördag skulle göra det). Det kommer bli en extremt häftig tillställning som jag antar att alla Luleåsupportrar redan sedan länge längtar till. Förra året var vi en bit över 1000 personer i marschen. Nu siktar vi mot 2000. 

» 1 november – LuleåFans firar 20 år
Det är en lördag och vi har årets första hemmamatch mot Färjestad på schemat. Vi kommer att ladda i arenan före matchen och festa i densamma efter matchen. Stämningen kommer givetvis bli episkt bra – både på matchen och på efterföljande fest – och sedan bussas vi in till stan och gör en krog. Man kommer bli glad!

Avslutningsvis?
Så ska jag helt enkelt avsluta då detta inlägg ändå redan är för långt/tradigt. Jag återkommer dock med nya inlägg framöver och förhoppningsvis så får i alla fall någon ut något av mitt malande. I brist på fyndig inläggsavslutning så skriver jag helt sonika:

För Luleå – För Norrbotten

//Stefan Baudin, ordförande LuleåFans