Hej igen!

Precis som utlovat i det förra inlägget så kommer här en sammanfattning av säsongen 2014/2015 även rent supportermässigt. Det må så vara att den är en månad sen men löftet gavs på 1:a april så jag har i alla fall lite fog för att kunna bryta mitt löfte med hedern i behåll (till skillnad från exempelvis Niklas Wikegård som vägrar betala sin skuld till Osten).

En hel del supporterrelaterat finner ni i mitt tidigare inlägg Årsresumé 2014 där ett gäng videos från första halvan av säsongen är med (den del av säsongen som var under 2014) (duh). Så om ni ej glott igenom den/det så rekommenderar jag att ni gör det före ni läser vidare. Faktiskt. En (mer) seriös årsberättelse för LuleåFans som förening kommer författas i sinom tid. Här blir det bara slumpmässigt ventilerande av mina slumpmässiga tankar och utav en slump så börjar jag med CHL.

CHL

Ett gäng dårar (bland andra jag) började säsongen halvt traditionsenligt med en så kallas Eurotrip, som detta år bar av till Hamburg och Nottingham. En lite nättare tripp än året före då Berlin, Hradec Králové, Salzburg och Uleåborg besöktes. Här tänkte jag inte säga så mycket mer än att dessa äventyr är galet roliga och jag kan rekommendera alla med möjlighet att göra en resa. Framförallt om resan genomförs med tåg. Lottning av höstens motstånd sker den 13 maj!

Glada lirare i Hamburg:
IMG_20140822_202207

Stämningsmässigt var det på hemmaplan i CHL rätt så bra till en början (före SHL drog igång) för att sedan vara i det närmaste obefintligt (nästan som i Linköping en vardagsmatch i SHL) fram till att vi fick möta Skellefteå i semifinalen. Vi åkte då ned och dominerade i Skellefteå för att sedan skapa ett magiskt bra drag under hemmamatchen, bland annat tack vare denna nya ramsa som kördes för första gången under bortamatchen och sedan fick Delfinens betong att gunga med i sambarytmerna under hemmamötet.

Finalen är historia. Så att säga. Den sändes live i 28 länder och många på the internets har helt riktigt konstaterat att Luleå Hockey har riktigt bra fans. Även herrarna från CHL som var på plats har framför att fansen (vi) var helt otroliga. Luleå Hockey blev bäst i Europa och många vet nu att även fansen tillhör eliten. Det kan alla som bidragit till vår supporterkultur ta åt sig av.

Bild på H-läktaren under CHL-finalen. Magiskt vackert. Mycket tack vare den oerhört snygga banderollen ovanför läktaren.
lektarnCHL

Segerfirande på isen. En lyckad övning inför guldfirandet i april 2016.
chlisen

Klipp från TV-sändningen då H-läktaren körde “Ge oss ett L” med sittplats. Grymt bra tryck! Eloge till sittplats som blir bättre och bättre.

SHL

Säsongen drog igång med den traditionsenliga Premiärmarschen som även detta år blev en stor succé (trots en onsdag). Över 1000 deltagare (drygt 1200 enligt farbror polisen) och vi siktar naturligtvis än högre detta år. Det var givetvis ytterst bra drag på den matchen och jag tycker även att vi höll en stämningsmässigt hög nivå hela höstsäsongen (trots minst sagt bristfälligt spel under t.ex. november månad) för att sedan tappa lite efter nyår. Det brukar dock blir så. Det blir lite mättnad på hockey (sjukt nog) samtidigt som folk väntar på slutspel (vilket blir extra påtagligt då ALLA lag går till någon form av slutspel).

Totalt sett så tycker jag att vi på läktarna gjorde en bra säsong. Det finns hur mycket som helst att lyfta fram och skriva om men jag nöjer mig så. Vi gör det bra och vi gör det även bättre och bättre för varje säsong. Vi är en av de klackar som för svensk supporterkultur framåt – i en liga där det kryllar av parasiter.

Mer om det i en kommande ranking av fansen i SHL skriven av någon som vet något om ämnet (till skillnad från rankingar ni kan läsa i Expressen och dylikt). Nedan bilder från en protestaktion tillsammans med Färjestads tillresta supportrar. Vi må ogilla varandra – men SHL är ett så pass stort hot mot alla aktiva supportrar att vi måste förena oss. Tyvärr.

motSHL

Vi har länge väntat på att produktionsbolaget vi anlitat skulle göra klart filmen från vår jubileumsfest i Delfinen men efter att regissören fått återfall av sitt extrema spelberoende så blev till slut jag själv tvungen att ta tag i det. Resultat blev som det blev. Jag orkade/kunde inte redigera allt för mycket så ni får det hela ganska så raw. Hela 34 nervkittlande minuter av action, komedi och romans.

Efter den lite halvsega inledningen så blev det ett jäkla drag (huu). Bara för att jag kan så river jag nedan även av några klipp från läktaren inspelade under kvartsfinal #2 mot Frölunda. Bilden blev av oklar anledning oklar, men blunda och njut.

Sången om Sylvegård + “1984”-ramsan.

Klassiska “Å då menar jag hela jävla läktarn…” + “Guldet ska hem”

Åsikter om Joel Lundqvist.

Bryter där innan det spårar ur.

Avslutningsvis så kör jag av en liten önskelista inför kommande säsong. Jag önskar…

» Att banderollen som hängde ovanför H i CHL-finalen alltid får hänga där. Den gör arenan snyggare och fansen stoltare, vilket utan tvekan är mer värt än vad några plastskyltar med reklam kan tänkas inbringa.

» Att vi får till en aktiv sittplats på sektion P (gamla H). Efterlängtat och nödvändigt för att vi ska kunna ta stämningen i hallen ett steg längre/högre.

» Att ljuddämparplattorna i taket försvinner ty de är satans påfund.

» Att folk köper säsongskort till H-läktaren. Luleå Hockey har tagit fram ett riktigt bra “all inclusive”-erbjudande som du kan köpa här. Alla ska! #StåPåH

» Att vi får många bortamatcher på lördagar i städer som ligger långt bort – så att vi kan åka tåg dit – och att någon spelare kör I Wanna Be Adored som introlåt. #LirareOnTour

» Att LHF chartrar ett stort flyg (eller tåg…) till en bortamatch där vi fans får möjlighet att åka med till en rimlig peng. Säg tusen spänn för “ståplatsare”. Länge efterfrågat och vi bör kunna genomföra en sån resa per säsong. Minst.

Hade kunnat fortsätta önska/mala ett bra tag men hejdar mig här. Glöm dock inte att anmäla er till LuleåFans Innebandyturnering 2015! Eller åtminstone delta i  efterföljande fest. Om ni nu inte ogillar gemenskap och glädje.

Bra kämpat föregående säsong! Nästa säsong ska dock bli den bästa säsongen i hela vårat liv.

För Luleå – För Norrbotten

//Stefan Baudin, ordförande LuleåFans