Som en följd av det horribelt hårda straff vi fått av ishockeyförbundet, där man förbjudit oss att använda så kallade “Overhead-flaggor” resten av säsongen inklusive slutspel, så kommer vi under tisdagens match mot Frölunda att genomföra en manifestation där tanken är att visa vårt missnöje med förbundets beslut.

En “overhead-flagga” är vad som syns i bilden ovan. En stor flagga som täcker hela, eller delar av, läktare. Utan att använda OH-flaggor så kommer det vara oerhört svårt för oss att göra några som helst TIFON.

Manifestationen går ut på att hålla upp banderoller där vi kritiserar beslutet samt sjunger en särskild ramsa som ursprungligen kommer från Fotbollen men som i allra högsta grad är aktuell i den här frågan.

Att använda pyroteknik inomhus är ingenting som vi i LuleåFans styrelse uppmanar till. Det har utförts av enskilda personer vid ett fåtal tillfällen. Att då ge oss ett så pass hårt straff att all publik samt Luleå Hockeys A-lag blir drabbade är långt över gränsen för vad vi tycker är rimligt.

Givetvis kommer vi även att heja fram vårat gäng precis som vanligt. Aktionen kommer bara “lägga beslag” på en bråkdel av tiden före och under match. Vi hoppas att så många som möjligt kan ställa upp för oss och för en levande läktarkultur i Luleå genom att lära sig texten till ramsan samt ta i och sjunga med.

“Förbundet har startat en häxjakt 
Med lagar som säger så här: 
Ta bort alla känslor från sporten 
För då blir den mer familjär 

Men så länge vi står här på läktarn 
Kommer ishockeyn aldrig att dö! 
Supportrar får sporten att leva 
Försök aldrig stoppa vårt stöd! “

 

Läs mer om LuleåFans möte med Luleå Hockey här.