Imorgon är det så dags för LuleåFans och Luleå Hockey att ha möte med Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Hockeyligan. Vi är mycket glada över att de inbjudna representanterna från nämnda organisationer har tackat ja till den mötesinbjudan som LuleåFans framförde i december. Det är oerhört viktigt att vi supportrar ges möjlighet att lyfta tankar och åsikter i för oss viktiga frågor. Att det dessutom kan ske direkt till de styrande i dessa frågor, stärker oss som supporterskara då möten av detta slag inte har skett på länge. Mötet ser vi som startskott till dialog mellan de ingående organisationerna inom svensk hockey och oss supportrar, för att tillsammans bygga ett klimat där sporten blir så stark som möjligt ur fleras perspektiv.

Att ett möte ens kommer till ser vi som en delseger, men det viktigaste arbetet återstår fortfarande. Vår förhoppning med att bjuda in förbund och liga till dialog är att på lång sikt kunna påverka i de frågor som lyfts och diskuteras vid morgondagens möte. Dels kommer vår bild av supporterskap att återges; hur vi som supportrar tänker i olika frågor, varför vi har en oerhört viktig roll för sporten, och med det varför våra åsikter också måste tas tillvara på. Genom diskussion hoppas vi dessa organisationer ska förstå vårt synsätt och med det inse vikten i att framöver ta vår åsikt i beaktning i frågor som rör just supporterskap. Attityden gentemot och förståelsen för supporterskap måste så sakteliga förbättras, varför LuleåFans ser fram emot att uppbringa denna dialog.

Vi är inte så naiva att vi tror det stundande mötet med förbund och liga ska häva det nu rådande flaggförbudet – som givetvis är en av de sakfrågor som ska diskuteras. Dock har vi en stark förhoppning om att förbund och liga ska inse att inskränkningar på de tveklöst positiva delarna av supporterskapet aldrig är rätt väg att gå. Supporterkulturen måste låtas leva och frodas, och svensk hockey med den. Vidare hoppas vi att flaggförbud i framtiden inte ska vara det första medlet att ta till vid bestraffningsärenden. Det skulle i våra ögon varit ett verkligt kvitto på att dialogen bär frukt. Det tror vi också att LuleåFans, Luleå Hockey, Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Hockeyligan samt alla andra inom svensk hockey har att vinna på.

Väl mött – för en levande läktare!