Hej!

Här kommer äntligen(!) det utlovande inlägget med en liten rapport från vårt möte med Stefan Enbom (som ni förhoppningsvis vet är VD för Luleå Hockey) samt lite annat smått och gott.

Lite bakgrund angående mötet med Enbom så är det något som vi brukar ha med jämna mellanrum. Ibland för att vi måste komma fram till en lösning i specifika frågor/fall och ibland bara för att stämma av läget. Ibland är bara Enbom med, ibland är även andra från LHF med.  Denna gång skulle vi bara kolla läget lite (samt diskutera det kommande firandet av LuleåFans 20 år) och säkerhetsansvarige Kent Henell medverkade även.

Till att börja med så förmedlade Enbom att Luleå Hockey är supernöjda (deras ordval) med våran insats i premiären och tyckte att vi skapade en fantastisk stämning. Även tifot var de supernöjda med. Så pass supernöjda att Luleå Hockey ville skänka oss 2500 kr som tack, vilket vi givetvis är supernöjda med.

Vi diskuterade sedan länge och väl hur vi tillsamman ska kunna locka mer folk till arenan, till exempel genom erbjudande riktade till studenter och ungdomar samt billigare priser på sämre platser (och öl). Luleå Hockey tycker även att klacken är en stor del av arenaupplevelsen och när det inte är någon direkt toppmatch så säger folk/sponsorer ofta något i stil med att “detta hade ju varit hur trist som helst om det inte vore för klacken”.  Så… Vill du generera intäkter? Sjung!

… Angående stämningen så sade Enbom även att de var lite sugna på att testa “miljömickar” som förstärker ut vår sång via högtalarna. Vi förklarade dock vänligt men bestämt att det inte är något som vi vill vara en del av. Tanken är väl god, att vi ska höras bättre, men vad är nästa steg? Är det inte lika bra att ersätta klacken med en bandspelare? Nej, stämning ska vara något äkta. Känner vi. Något som vi skapar tillsammans. Inte något som ljudanläggningen skapar. Ibland är den inte på topp, stämningen. Men det är okej, för när den väl är det så blir det magiskt.

Vi lyfte istället fram problemet med så kallade ljuddämpningsplattor i hallen. De stora vita plattorna som sitter i taket. De som sitter där för att dämpa ljud. Göra så att ljud inte studsar lika mycket. Alltså göra stämningen på en hockeymatch sämre.

De är på alla sätt och vis av ondo för Luleå Hockeys primära verksamhet (hockey) men påstås vara en nödvändighet för att kunna ha andra evenemang i hallen. Jag tvivlar en aning på att det är sant då ingen annan arena jag varit i har haft några ljuddämparplattor. Hamburgs toppmoderna O2 World Arena hade till exempel bara plåt i taket. Det går ändå bra att ha konserter med världsartister inför 15 000 människor, men det duger inte när Jerry Williams ska spela för sjunde gången i Coop Norrbotten Arena. Då måste det finnas ljuddämparplattor, annars blir det inte nog bra ljud. Jag utbrister i ett rungande “ok”.

Någonstans på denna jord så sitter det en säljare och gnuggar sina händer än idag, fortfarande nöjd över att ha lyckats lura Luleå Kommun. Grattis till dig, men det börjar bli hög tid att plocka ned ditt mästerliga sälj nu.

… I övrigt så gick mötet (som vanligt) bra och ett gäng goda idéer lades fram. Vi i LuleåFans styrelse har även haft ett eget möte och vi kommer inom kort presentera en näve spännande nyheter. Vi snackar artister till jubileumsfesten, resor tillsammans med Syd, ny stor samarbetspartner och ett helt nytt projekt som vi tror kommer bli riktigt riktigt riktigt bra.

Men mer om det vid ett senare tillfälle, förhoppningsvis om inte allt för länge. Tills dess passar jag på att påminna er om vår Jubileumsweekend den 30 oktober till 1 november med Skellefteresa på torsdag, TIFO-kväll på fredag och firande i Delfinen på lördagen. Bor ni i söder så är det bara att flyga upp och boka plats på Skellefteresan via LuleåFans Syd!

För Luleå – För Norrbotten – Alla ska

//Stefan Baudin, ordförande LuleåFans