Hej!

Hoppas att julen har varit god! Aningen försenat (på grund av lite för god jul) kommer här en årsresumé, eller något. Tänkte i alla fall försöka skriva lite om en del av allt som passerat under år 2014 samt rada upp mer eller mindre intressanta klipp och bilder.

Vi börjar raskt med den 4 mars då Luleå Hockey firade 30 år i eliten. En värdig hyllning av gänget som tog oss upp och riktigt bra drag på läktarna, precis som när Omark debuterade, men tyvärr slutade det med snöpliga förluster på isen i båda fallen. En minnesvärd afton hur som haver, med ramsan “30 år” (senare “20 år”) som fick läktarna att gunga.

 

Förhoppningarna inför slutspelet 2014 var dock riktigt höga (åtminstone före den avslutande förlustraden) och bland annat ramsan nedan skapades. Klippet är från en bortamatch i Skellefteå tidigt 2014 då vi förlusten till trots sjöng ut alla Skellefteåanhängare ur hallen. Som vanligt.

 

Med halva backuppsättningen skadad så gick dock inte slutspelet 2014 vår väg. Ruskigt trist uttåg mot ett lag som kallar sig Lakers från en stad utan hockeykultur. Nedan ett klipp från då vi tog över framförandet av nationalsång i den sista matchen för säsongen. Vi supportrar föll åtminstone med fanan i topp.

 

Efter säsongen så stod Innebandyturneringen 2014 på schemat i maj månad. Efter en mängd oerhört välspelade matcher av lag med talanger utöver det normala (faktiskt) (ej normala dvs) så stod till slut Luleå Hockey som segrare och ärades med en platta av det finaste som finns (Krokodil – för de med klass och stil). Tror det var sjunde raka årliga turneringen detta och det lär bli fler. Riktigt rolig tillställning! Tack i efterhand till alla som deltagit och spelat schysst.

innebandy

 

När säsongen 2014/1025 drog igång reste vissa av oss till Hamburg och Nottingham för att se Luleå Hockey i CHL, samt göra diverse annat (till 99% dricka öl). Nedan ser ni spelare och fans tillsammans efter den historiska segern med 10-1 borta mot anrika Nottingham Panthers. Platonisk kärlek när den är som vackrast. Dagens trot eller ej; samtliga på denna bild har sett Fabbe göra hat-trick.

 

Premiärmarschen i september blev som alltid en stor succé. Med både BDA och Börlin gästandes lyftes stämningen redan på Allstar och sedan marscherade drygt 1200 Luleåsupportrar (uppskattning av polisen)  till Delfinen och sjöng fram Luleå till seger mot Skellefteå. Episkt värre! Som sig bör. Värt att klämma in är att Skellefteå hade på sin höjd 300 deltagare i sin premiärmarsch. Björklöven från storstaden Umeå hade drygt 200. Vi är alltså överlägset störst och nästa gång blir vi än större. Något att vara stolta över.

 

I slutet av oktober firade vi 20 år som förening. Först med en för medlemmar gratis resa till Skellefteå där vi fyllde bortasektionen till bredden och dominerade ljudbilden i hallen matchen igenom. Klippet nedan är från tjugo minuter efter matchen då North Power och övriga Skellefteanhängare övergett deras hall sedan länge. Inget nytt under solen. Draget på denna resa, på läktarna så väl som bussarna, var dock något utöver det vanliga. Kanske det bästa i modern tid. Passande nog.

 

Firandet fortsatte och kulminerade sedan två dagar senare hemma mot Färjestad där vi hyllades kungligt av Luleå Hockey. BDA värmde upp oss före matchen och sedan bar vi fram Vårat Gäng till vändning och seger på isen. Efter match festade vi lös bakom H-läktarn tillsammans med ledare/spelare från Luleå Hockey, BDA-orkestern och Kristofer Börlin. Riktigt lyckat! Riktigt roligt. En film från denna magiska kväll är under produktion och kommer släppas så fort som tekniskt möjligt är. Håll till godo (och ut) med musikvideon BDA gjorde i vår ära.

 

Som en liten del av firandet bjöd vi även alla medlemmar i LuleåFans nere i Stockholm på en gratis resa till Linköping. Ett dussin av oss åkte ned och gjorde Syd sällskap.  Trots förlust på isen och extra inkompetenta vakter så blev resan ändå enormt trevlig. Ytterst skönt drag både på läktarn och i bussen. Som bonus skapades en riktigt bra ramsa med melodi av “Bruce Willis”. Resor likt dessa hoppas vi kunna göra fler gånger. Kanske redan nu till våren.

linkopings

 

Den 28 oktober var det dags för hemmaderby igen och kvällen till ära så återupplivade vi den gamla traditionen fackelmarsch till Delfinen. Utöver novembermörkret så var även laget inne i en riktigt mörk period denna tid. Men vi trotsade detta mörker. Åtminstone 300 Luleåsupportrar deltog (vi hade 300 facklor och alla tog slut) i denna manifestation för ljuset (Luleå) mot mörkret (Skellefteå). Tyvärr så räckte det ändå inte till, men stort tack till alla tappra själar som är villiga att kämpa för det goda. Till slut så kommer vi att segra. Det måste vi.

 

Det var det, det. Givetvis finns det mycket mer jag hade kunnat ta upp men jag hoppas texten/bilderna/klippen väckt några sköna minnen hos er i alla fall.

Men när man pratar år 2014 så måste man tyvärr även nämna att SHL har gått från klarhet till klarhet i deras kamp mot svensk ishockey och dess supportrar. Efter det senaste påhittet med regler vars enda syfte är att ytterligare stänga SHL så skrev jag här en krönika om dem fylld med avsky och annat otrevligt, så jag la aldrig upp den för jag ville inte förstöra julstämningen. Men det kommer. Kampen lär både fortsätta och eskalera under 2015.

För att tala om något trevligare så ser både ekonomin och medlemsantalet bra ut för LuleåFans. Eftersom vi har visst antal medlemskort på vift (för försäljning) så kan jag inte räkna fram exakt antal medlemsantal i dagsläget, men det är nära 600 nu och över 600 har medlemmar har vi aldrig varit så långt jag kan minnas. Har du inte blivit medlem än så gör det gärna genom att besöka vår kiosk bakom H-läktarn eller via formuläret här. Angående ekonomin kan jag säga så mycket som att den är under kontroll, trots jubileumsresor som kostat oss sammanlagt  ganska exakt 50 000 kr.

Jag passar således på att tacka de företag som valt att stötta oss (både med pengar och medlemsförmåner), samt alla privatpersoner. Vissa hjälper oss med pengar, andra med tid. Allt är guld värt. Stötta oss med pengar kan ni göra genom insättning på bankgironummer 558-8090 eller en swishning till nummer 123 362 23 13. Vi använder våra resurser primärt till att finansiera resor så vi kan stötta även på bortaplan eller gå in med pengar till tifon. Mer utförlig redovisning kommer finnas i årsberättelsen efter säsongens avslut. Men klart är i all fall att bidrag hjälper!

Som vanligt så blev väl detta inlägg lite väl långt, till slut, ändå. 

Året 2014 var hur som haver ett bra år för LuleåFans och jag är övertygad om att 2015 kommer bli än bättre. Rent stämningsmässigt så tycker jag att vi har levererat på en bra nivå hela säsongen och det känns som att vi bara blir starkare och starkare. Även sittplats går framåt!

Till slut kommer inte folk/media söderut kunna förneka det längre. Luleåfansen är bäst. Punkt slut.

//Stefan Baudin, ordförande LuleåFans