Hej.

Detta så kallade blogginlägg kommer uteslutande handla om att det är mörkt nu. Jäkligt mörkt. På alla sätta och vis. Det är det enda folk maler om. Men…

Börja med att klicka på play nedan.

Sjungit färdigt?

Ja, det är mörkt nu. Men det blir ljusare igen. Det är ingen åsikt. Det är ett oundvikligt faktum. Jag vet det, du vet det och Skellefteå vet det. För vad är Skellefteå? Skellefteå är mörker. Det mörkaste av mörker. Men vad sker när det är som mörkast? Det vänder och blir ljusare igen. Tråkigt nog för Skellefteå – roligt nog för oss.

Imorgon hjälper vi dessutom till att bekämpa mörkret med en klassisk fackelmarsch från Stadsparken till Delfinen. Fyra, fem eller tusen raka förluster spelar ingen roll. Mörkret segrar aldrig över oss. Det är snarare så att desto mörkare det blir; desto starkare lyser vi.

North Power kommer upp med två vagnar. En fördubbling jämfört med deras bortafölje i premiären (bra jobbat). De förväntar sig även en hemmapublik som vänt deras lag ryggen, ty det är vad de är vana vid. Men oj oj oj, så förvånande de kommer bli. Det blir scener likt denna.

Men halvt svammel åsido.

Alla håller med om att vi är världens trognaste supportar som aldrig ger upp och har Sveriges största hjärtan, men imorgon får vi återigen chansen att bevisa det.

Imorgon marscherar vi genom kylan och mörkret, spridandes ljus. Spridandes hopp. Imorgon är det Facklemarschen 2014. Det blir kalla bägare (35 kr), rejäla hamburgare (99 kr), mörkerbekämpande facklor (0 kr) och enormt mycket gemenskap (ovärderligt).

 Alla ska.

//Stefan Baudin, ordförande LuleåFans